זמני שהות

תוכן עניינים

זמני שהות - איך לגבש וממה להימנע?

גיבוש הסכם זמני שהות (הסדרי ראיה) הוא אחד הרכיבים המורכבים והמשמעותיים בתהליך הפרידה והגירושין כולו. מחד, קיים כאב הפרידה אשר כולל פעמים רבות מתחים ואף אי-אמון באדם אשר היה עד לא מזמן בן זוגכם. מצד שני, ישנם ילדים אשר זקוקים ורגילים להוריהם ונאלצים להתרגל למצב החדש על כורחם, ומצד שלישי, הצדדים מבינים כי להסדר שייקבעו ביניהם יש השלכות כלכליות ואחרות מרחיקות לכת.

לדוגמא, אך לא רק, השלכותיה של ההלכה שיצאה מאת ביהמ"ש העליון (בע"מ 919/15) לעניין חיב במזונות במקרה של "משמורת משותפת". לכן, זוגות רבים בוחרים לנסות ולהגיע להסכם גירושין הכולל סעיף המתייחס לזמני השהות ומוסכם על שני הצדדים בראי היתרון והחיסרון של מכלול התנאים והאפשרויות הניצבות בפניהם בטרם תחילת הליך משפטי בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני.

מהם זמני שהות (הסדרי ראיה)?

זמני שהות (הסדרי הראייה) הם זמנים ומועדים הקבועים בהסכם (בד"כ) אשר נוגעים לשהות הילדים אצל כל אחד מההורים, בין אם קיים הורה משמורן או בין אם קיימת משמורת משותפת. ניתן להגיע להסכם גירושין בהסכמה או באמצעות הליך משפטי על ידי בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני. קיימת חשיבות רבה מצד בתי המשפט להסדיר טרם מתן גט את קביעת זמני השהות מתוך הנחה שילד זקוק לנוכחותם של שני הוריו בחייו.

דגשים חשובים לגיבוש הסכם בין ההורים:

חשיבות גיבוש הסכם גירושין עצמאית

מטבע הדברים, כאשר ישנם ילדים משותפים לבני הזוג, תהליך הגירושין עלול להפוך להרבה יותר מורכב וטעון לעומת תהליך הכולל פרידה וחלוקת רכוש בלבד. אחת הדרכים להקל על הצדדים הינה הגעה להסכם גירושין המוסכם על שני הצדדים בטרם ההגעה לדלתות בית המשפט.אף על פי שבתי המשפט אינם מחויבים לאשר כל הסכם, ולהם שיקול דעת באם להתערב, עדיין עצם יכולת בני הזוג המתגרשים להסכים ביניהם בנועם על חלוקת זמני השהות, יכולה לסייע להם רבות ולחסוך דיונים קשים ולעיתים טראומטיים בבית המשפט.

דרישת פירוט בקביעת זמני שהות וחלוקת חופשות וחגים

כדי למנוע חיכוכים בעתיד, אי הבנות בין ההורים ופתח לפרשנויות מרובות, חשוב לפרט ככל הניתן את סעיפי ההסכם אודות אופי וסוג זמני שהות (הסדרי ראיה) שיתקיימו מעתה ואילך לרבות הסדרת ימי חופשות, חגים, חלוקת חופשת הקיץ, שביתות מלימודים, ימי מחלה של הילד או של בן הזוג, טיולים לחו"ל שכן אלו דרושים הסכמת בן הזוג ולעיתים מתנגשות בהסדר הראייה הקבוע. זכרו: מעת רגע הפרידה, לכל אחד מן הצדדים אין עוד שליטה או ידע נרחב אודות מעשיו של השני.

אין לשלול כי לעיתים קיימים יחסי ידידות ואמון בין בני זוג מתגרשים (וטוב שכך!) אולם גם במקרה כזה, ובעיקר משום שהסכם זמני השהות הולך ללוות את ההורים והילדים לאורך שנים רבות (לעיתים, אף אחרי גיל 18) יש לנסות ולהגיע לפירוט מדוקדק ככל הניתן בהסכם, ובכל למנוע צורך בהגשת בקשות מיוחדות למתן צווים בשל מחלוקת שלגביה אין מענה מפורש בהסכם.

אילו סוגיות כדאי שיופיעו בהסכם?

  • בירור וקביעת שעות וימים של זמני השהות לרבות אופן לקיחה והשבה של הקטינים (מהיכן להיכן).
  • הסדרת נושא הלינה או שלילתו אצל ההורה שאינו המשמורן.
  • זמני שהות בחגים, חופשות, שביתות מלימודים, וימי מחלה של הילדים.
  • הסדרת נושא של חופשות בחו"ל (בעידן כיום יש יותר ויותר בקשות בנושא זה) בשל הצורך בהסכמת בן הזוג מראש אשר לעיתים יוצרת שינוי מתנאי הסדרי הראייה ומהווה פגיעה בבן הזוג.
  • הסדרי תשלום כשיפוי בעד הימים בהם ההורה לא יוכל לקחת את הילדים.
  • תנאי מחיה בזמן השהות.
  • קביעת חוגים ומנגנון התערבות רפואית ו/או פדגוגית.

באיזה איש\אשת מקצוע ניתן להסתייע?

ובכן, ניתן כאמור לגשת לגישור, או שניתן לפנות מראש לעו"ד המקובל על שני הצדדים. אולם, לעיתים, לצד הפנייה לתהליך גישור, אחד או שני הצדדים בוחרים לפנות לעו"ד מטעמם אשר ייצג אותם לכל אורך הדרך, או לכל הפחות, להיוועץ עם עורך דין משפחה או אנשי מקצוע מאחורי הקלעים. חשוב לציין, כי היוועצות כזו חשובה מאין כמוה, שכן לא לכל אחד קיים הידע נוגע לזכויותיו ולפרטים המסוימים אשר כדאי לכלול בהסכם.

היזהרו מלערב את הילדים

הליך גירושים הינו לרוב תהליך ארוך, טעון וקשה, וככזה הינו בעל השלכות משמעותיות לילדים. בנוסף, בדרך לגיבוש זמני השהות (הסדרי ראיה) מערבים ההורים שיקולים רבים ופרטיים שאין על הילדים לדעת ויש למנוע מהם את חוויות שליליות אלו אש מהווים פגיעה בהם מעיקרא. במידת הצורך, ניתן לפנות לאנשי מקצוע מתחום הטיפול הרגשי על מנת שיסייעו להורים להקל על ילדיהם במהלך הפרידה והמעבר להסדרי הראיה הקבועים.

זכרו "גיוס" הילדים לשם התערבות לטובת צד בסכסוך הינו למעשה גרימת "ניכור הורי", מונח כבד משקל שאם יוכח יהא בכך כדי לפגוע קשות בבן הזוג המסית ולהרע את מצבו עת מתן פסק דין, שכן, בית המשפט סולד ומוקיע שימוש מכוער זה, וזאת מעבר לצלקות הנפשיות ולנזקים אותן יותיר הצד המסית בילדיו מהלך תקופת ההליך ואף שנים רבות אחר תומו.

אנחנו במשרדו של עו"ד איתיאל היקרי מנוסים בתחום דיני משפחה
ונשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה.

אנחנו כאן בשבילכם

לשיחת ייעוץ חינם
התקשרו כעת

הצהרת נגישות

מתן שירות לאנשים עם מוגבלויות הוא בחשיבות עליונה מבחינתנו ואנו עושים ככל שמתאפשר לנו בעניין הנגשת האתר שלנו.

רמת הנגישות באתר

האתר עומד בתקנות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות (התאמות נגישות לשירות), התשע"ג 2013 ברמת AA.

האתר מקיים את הוראות מסמך WCAG2.0 מאת ארגון W3C.

להלן הקווים אשר מנחים אותנו, והתאמות הנגישות שביצענו באתר

  • האתר מותאם לצפייה בדפדפנים הפופולריים גם באמצעות מחשב וגם באמצעות טלפון נייד.
  • הניווט באתר פשוט, ידידותי וברור.
    תכני האתר כתובים בצורה מסודרת ובאופן ברור ומפורט.
  • האתר מותאם למגוון גדלים של מסכים ורזולוציות.
  • הדפים באתר בעלי מבנה פשוט וידידותי לגולשים.
  • לתמונות באתר יש הסבר טקסטואלי חלופי (Alt Text).
  • האתר מאפשר שינוי גודל תצוגה על ידי שימוש במקש Ctrl וגלגלת העכבר.
  • אין באתר שימוש בטקסט מהבהב או באלמנטים לא ברורים.

צבעי האתר מנוגדים בצורה מצוינת וברורה.​

למרות מאמצינו להנגיש את האתר, עלולים להיות פרטים שלא הונגשו בצורה מושלמת או שטרם הונגשו.

אם נתקלתם בפרט כזה – אנא אל תהססו לפנות אלינו במייל: eetiel@eetiel-law.co.il

אנו נמשיך לפעול למען הנגשת האתר ככל יכולתנו.

הצהרת נגישות עסק
העסק מונגש לבעלי מוגבלויות באופן הבא:
  • חניה נגישה
  • העסק נותן שירות בבית הלקוח או במקום אחר מונגש לבחירת הלקוח
דילוג לתוכן