עורך דין דיני ירושה - מה כדאי לדעת?
הקשר האחרון מבחינה משפטית של אדם עם אנשים הקרובים לו נעשה באמצעות הירושה שהוא מוריש. בחוק הירושה שנחקק ב- 1965 נקבע כי כל עוד אדם אינו מותיר אחריו צוואה, חלוקת רכושו תעשה על פי החוק- ירושה על פי דין כשהחלוקה מתבצעת על פי קרבה משפחתית לאותו אדם ללא בדיקת היבטים אחרים.
מה אומרת ירושה על פי דין?
ירושה על פי דין היא חלוקת הרכוש שהותיר אחריו המוריש באופן אוטומטי על פי קרבה משפחתית. לצורך כך ישנה חלוקה של קרובי המשפחה על פי דרגת קירבה: דרגה ראשונה- בן הזוג של המוריש וילדיהם. דרגה שניה: הורי המוריש וצאצאיהם (שהם אחים/אחיות של המוריש), ודרגה שלישית: הסבים והסבתות של המוריש וצאצאיהם. כל עוד יש יורש מהדרגה הראשונה הוא זה שיורש את כל הירושה. רק אם אין קרובים מדרגה ראשונה עוברים לדרגה השניה וכך הלאה.
איך נעשית חלוקת הרכוש?
על פי חוק, אם הותיר אחריו המוריש בן/בת זוג וילדים, יורש בן הזוג, מעבר לרכוש המשותף שלו עם המוריש, גם מחצית מהעיזבון שהמוריש מותיר אחריו. יתר העיזבון מתחלק שווה בשווה בין ילדי המוריש. אם אין למוריש ילדים, עוברת מחצית מהעיזבון לדרגה השניה של הורים וצאצאיהם. במקרה בו אחד מילדיו של המוריש נפטר לפניו והותיר ילדים, זכאים ילדיו לרשת את חלקו בירושה, החלק אותו היה יורש אם היה בחיים, כך שהם נחשבים במקרה זה לקרובים מדרגה ראשונה ויש להם קדימות על פני הורי המוריש. במקרה שהמוריש לא הותיר אחריו אף קרוב משפחה המדינה היא זו שיורשת את עזבונו.
מה יש לעשות על מנת לחלק ירושה כדין?
במידה שאדם נפטר ולא הותיר אחריו צוואה, על היורשים להגיש בקשה לרשם הירושות באזור מגוריהם על מנת שחלוקת הירושה תצא אל הפועל על פי חוק. לעיתים ישנן חריגות מחלוקת הירושה באופן סטנדרטי. זכותם של היורשים להגיש בקשה לפסילתו של יורש מסוים מקבלת חלקו בירושה. הסיבה יכולה להיות למשל פגיעה במוריש טרם פטירתו בדרך כלשהי. את הגשת הבקשה לקיום צו ירושה מומלץ מאוד להגיש באמצעות עורך דין מומחה בדיני ירושה. וכך גם בקשה לפסילת יורש.
במשרדו של עו"ד איתיאל היקרי מטפלים בכל הקשור לדיני ירושה וצוואות. יסייעו לכם בהגשת בקשה לקיום צו ירושה וייצגו אתכם נאמנה, במקרה בו יש לכם התנגדות לחלוקת הירושה באופן הקבוע על פי חוק.