גירושין

תוכן עניינים

עורך דין גירושין - כך תקלו על עצמכם באחת התקופות הקשות בחיים

החלטה על גירושין היא החלטה לא פשוטה, במיוחד כשיש כבר ילדים. הליך הגירושין יוצר טלטלה משמעותית לכל בני המשפחה. תקופת הגירושין מורכבת מכל הבחינות: פיזית, רגשית, כלכלית והיא מטלטלת. הסתמכות על עו"ד גירושין תעזור לכם לעבור את התקופה הקשה וגם להתחיל את החיים שאחרי הגירושין בצורה טובה יותר.

המחלוקות העיקריות סביב הגירושין

עיקר המחלוקות בין בני זוג שמתגרשים מתחלקות לשני מישורים: נושא גידול הילדים והנושא הכלכלי.

  • גידול הילדים: המחלוקת סובבת סביב קביעת המשמורת. האם המשמורת משותפת או שהיא ניתנת לאחד מבני הזוג. אם היא ניתנת לאחד, יש לקבוע את הסדרי השהות של בן הזוג השני, נושא שיש סביבו לא מעט מחלוקות
  • המישור הכלכלי: הוא כולל בתוכו את קביעת המזונות. יש לקבוע מזונות שיספקו את צרכי הילדים אך יתאימו גם לרמת ההכנסה של האב. הוא כולל גם את חלוקת הרכוש. על כל צד לוודא שאינו מקופח מבחינת זכויות כספיות, לוודא שאין נכסים שאינו יודע על קיומם, חובות שצבר בן הזוג ועוד.

איך לבחור עורך דין לענייני גירושין?

כאשר בוחרים עורך דין שילווה אתכם בעת תביעת גירושין ויעמוד על זכויותיכם יש לשים לב למספר דברים:

  • מומחה בדיני משפחה: חשוב לשים לב שזהו עורך דין המתמחה בענייני משפחה ומאחוריו תיקי גירושין רבים. שימו לב שזהו לא עורך דין העוסק רוב הזמן בתחומים אחרים ורואה בתיקי הגירושין תחום שולי. יש המנסים את מזלם בקבלת יעוץ משפטי חינם אך בהמשך מבינים שלא ניתן להסתמך עליו באופן בלעדי ופניה לעו"ד מקצועי בתחום היא הכרח.
  • מוכן למאבקים אם נדרש: עורך דין העוסק בתיקי גירושין חייב להיות מוכן לעמוד על הרגליים האחוריות אם נדרש ולהילחם על מנת להשיג למען הלקוח את ההסכם הטוב ביותר שיהיה גם הוגן כלפיו.
  • כימיה טובה: עורך הדין יהפוך באופן טבעי לאחד האנשים הקרובים ביותר אליכם בתקופת הגירושין. פתיחות והבנה עם עורך הדין הם חשובים מאוד.

"ההחלטה להתגרש אף פעם לא קלה, אך דורשת תכנון וחשיבה"

גישור גירושין וגירושין בבית משפט – משימה לעורך דין המתמחה בדיני משפחה

אחת המטרות העיקריות של הליך הגירושין – בין אם הוא מתנהל בגישור ובין אם בבית המשפט – היא לנסח הסכם גירושין המבטיח את האינטרסים והצרכים של בני הזוג ושל ילדיהם לאחר הפרידה. לשם כך נדרשת מומחיותו של עורך דין או מגשר המתמחים בדיני משפחה.

במשרד עורכי דין איתיאל היקרי, ההתמחות שלנו בדיני משפחה תבטיח לכם כי הסכם הגירושין יתייחס לכל אפשרות של שינוי מהותי בנסיבות החיים, המגורים וההכנסות שלכם ושל בן או בת הזוג ממנו התגרשתם. ההסכם יסייע לכם למנוע תופעות של ניכור הורי, ייצור מנגנונים לקבלת החלטות משותפות כשיעלה הצורך, ויבטיח את האינטרסים הכלכליים והאישיים שלכם.

נכנסים לתקופה לא פשוטה של גירושין? אנחנו במשרדו של עו"ד איתיאל היקרי מתמחים בדיני משפחה ויש לנו ניסיון רב בתחום. נעמוד לצידכם בכל דבר שתצטרכו.

שאלות נפוצות בהליך גירושין

גירושין בהסכמה גירושין בהסכמה הם למעשה איגוד של כל הסוגיות העומדות לפתחם של בני הזוג בנוגע לזכויותיהם ההדדיות מכל סוג, הנובעות מעצם קשרי נישואיהם והדרושות לכלל הסכמה ביניהם.

זהו הליך הקובע את סיום מערכת היחסים מכח הסכמה בין בני הזוג, באופן מכבד, ובראי והכרה הדדית בזכויות זה של זה, תוך יישוב כל מחלוקת באמצעות דיאלוג כנה וענייני. בסופם של כל אלו, הליך גירושין בהסכמה מסתיים בניסוח הסכם הגירושין החתום על ידי הצדדים. במילים אחרות, בגירושין בהסכמה, בני הזוג מקבלים את כל ההחלטות לגבי הפרידה, חלוקת הרכוש, וקביעת הגורם האחראי על הילדים וקביעת זמני השהות, באמצעות משא ומתן עצמאי, או בסיועו של מגשר.

הליך של גירושין בהסכמה חוסך ומונע את התערבות בית המשפט/בית הדין הרבני מלתת פסק דינו כפי חוכמתו הוא, ומותיר בידי הצדדים את השליטה לקבוע מה וכיצד ייעשה בעניינם.

ראשית, את ההסכמות השונות ניתן לקבוע מראש, עוד בעת הנישואין, באמצעות הסכם ממון והסכם הורות. בנוסף, ניתן לקבוע אותן עוד לפני הגירושין, באמצעות הסכם פרידה, הצופה פני עתיד לו יינתן תוקף של פסק דין. לבסוף, אפשר כמובן לקבוע אותן באמצעות הסכם הגירושין עצמו – ואז מדובר בהסכם גירושין בהסכמה.

ההסכם טומן בחובו כל סוגיה הקשורה בחיים המשותפים אשר יש לה השלכה על סיומם. כל סוגיה שכזו ראוי להעלותה בהסכם הגירושין על מנת למנוע מצד מסויים להפתיע בעתיד בתביעה בסוגיה אשר לא הובאה בהסכם. הסכם זה למעשה מהווה נקודת סיום וסיכום של הקשר הזוגי בכל היבטיו: ילדים (מדור ומזונות, אחריות על הילדים והסדרי שהות), איזון משאבים/חלוקת רכוש (לזכות וחובה), קביעת אופן פירוק השיתוף וכיוצא באלה, והוא מונע מהצדדים להעלות דרישות ותביעות מן הצד השני בעתיד.

זוגות רבים מרגישים צורך להיות פרודים לתקופה כזו או אחרת, עד שיקבלו את ההחלטה הסופית לגבי הגירושין. ישנם גם מקרים שבהם הנסיבות מונעות מהם להתגרש, אף שהחליטו כבר להיפרד (כמו למשל, בתקופת הקורונה, שבה בתי המשפט היו סגורים לתקופות ממושכות). הסכם פרידה הוא האמצעי לקבוע את התנאים לפירוד. כלומר, מי ימשיך להתגורר בדירה המשותפת בעת הפרידה, היכן יתגוררו הילדים ובאיזה אופן תתחלק האחריות הכלכלית על גידולם? כיצד יחולקו הרכוש והחובות והמשותפים? וכדומה, עד לקבלת ההחלטה על גירושין.

לפי חוק, חלוקת רכוש משותף בעת גירושין מבוצעת כהסדר של איזון משאבים. כלומר, כל הרכוש המשותף שבני הזוג צברו במהלך הנישואין יחולק ביניהם באופן שווה. לכן, גם בגירושין בהסכמה ראוי לחשב את חלוקת הרכוש באופן זה. ככלל, ככל שתוסכם חלוקת רכוש באופן שונה, בית המשפט לא יתערב אך יעמוד על הבנת הצדדים את תנאי החלוקה, ובמקרים מסויימים אף יתערב ולא יאשר.

הרכוש המשותף הוא בעצם כל הנכסים, הכספים, הזכויות הסוציאליות והמוניטין שנצברו לכל אחד מבני הזוג במהלך תקופת הנישואין. מאחר ולא תמיד קיים איזון בין זכויות בני הזוג ביחס לאותם נכסים שנצברו על שמו של כל אחד מהם מהלך תקופת נישואיהם, נדרש הסדר איזון משאבים. כלומר, בכל מקרה שבו נוצר הפרש לטובת אחד מבני הזוג בעת חלוקת הרכוש, הוא נדרש לפצות את בן הזוג השני בגובה ההפרש, בין אם בתשלום כספי ובין אם בהעברת זכויות בנכסים שונים.

בהחלט. חוק יחסי ממון, שבמסגרתו מעוגן הסדר איזון המשאבים, מחייב גם את בית הדין הרבני. יחד עם זאת, ממש כמו בית המשפט לענייני משפחה, גם לבית הדין הרבני קיימת הזכות לחרוג במקרים מסוימים מעיקרון איזון המשאבים. כאן מצוי הבדל חשוב בין שתי הערכאות – משום שהנסיבות שיגרמו לבית הדין הרבני לפסוק על חלוקת רכוש לא שוויונית הן שונות מאוד מהנסיבות שיגרמו לבית המשפט לענייני משפחה לעשות זאת. להבדל זה חשיבות רבה בהחלטה הראשונית היכן לקיים את הליך הגירושין.

על פי חוק, בית המשפט לענייני משפחה רשאי להחליט על חלוקה לא שוויונית של הרכוש רק במקרים שבהם יכולת ההשתכרות של אחד מבני הזוג גבוהה באופן קיצוני מזו של השני, או כאשר אחד מבני הזוג הסתיר נכסים או הכנסות, השתמש בכספים משותפים למטרות לא חוקיות ללא ידיעתו של בן הזוג השני, נהג באלימות כלפי השני לאורך זמן, או לא תרם למשק הבית המשותף, ועוד (זו אינה רשימה סגורה). במקרים כאלה, בית המשפט רשאי לפסוק שבן הזוג השני, זה שנפגע ממעשיו של הראשון, יהיה זכאי לחלק גדול יותר ברכוש המשותף.

בית הדין הרבני, לעומת זאת, פוסק על פי הדין הדתי, ולכן, ישנן נסיבות אחרות המצדיקות חלוקת רכוש לא שוויונית לפי תפיסתו. דוגמה נפוצה לכך היא חלוקת רכוש לא שוויונית בעקבות בגידה במהלך חיי הנישואין, שהובילה לפירוקם, ויכולה להצדיק חלק גדול יותר ברכוש לטובת בן הזוג הנבגד או אפילו מניעת חלק ברכוש מבן הזוג הבוגד.

אנחנו כאן בשבילכם

לשיחת ייעוץ חינם
התקשרו כעת

הצהרת נגישות

מתן שירות לאנשים עם מוגבלויות הוא בחשיבות עליונה מבחינתנו ואנו עושים ככל שמתאפשר לנו בעניין הנגשת האתר שלנו.

רמת הנגישות באתר

האתר עומד בתקנות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות (התאמות נגישות לשירות), התשע"ג 2013 ברמת AA.

האתר מקיים את הוראות מסמך WCAG2.0 מאת ארגון W3C.

להלן הקווים אשר מנחים אותנו, והתאמות הנגישות שביצענו באתר

  • האתר מותאם לצפייה בדפדפנים הפופולריים גם באמצעות מחשב וגם באמצעות טלפון נייד.
  • הניווט באתר פשוט, ידידותי וברור.
    תכני האתר כתובים בצורה מסודרת ובאופן ברור ומפורט.
  • האתר מותאם למגוון גדלים של מסכים ורזולוציות.
  • הדפים באתר בעלי מבנה פשוט וידידותי לגולשים.
  • לתמונות באתר יש הסבר טקסטואלי חלופי (Alt Text).
  • האתר מאפשר שינוי גודל תצוגה על ידי שימוש במקש Ctrl וגלגלת העכבר.
  • אין באתר שימוש בטקסט מהבהב או באלמנטים לא ברורים.

צבעי האתר מנוגדים בצורה מצוינת וברורה.​

למרות מאמצינו להנגיש את האתר, עלולים להיות פרטים שלא הונגשו בצורה מושלמת או שטרם הונגשו.

אם נתקלתם בפרט כזה – אנא אל תהססו לפנות אלינו במייל: eetiel@eetiel-law.co.il

אנו נמשיך לפעול למען הנגשת האתר ככל יכולתנו.

הצהרת נגישות עסק
העסק מונגש לבעלי מוגבלויות באופן הבא:
  • חניה נגישה
  • העסק נותן שירות בבית הלקוח או במקום אחר מונגש לבחירת הלקוח
דילוג לתוכן